Om os

Nykøbing Mors Fjernvarmeværk A.m.b.a leverer varme til ca. 376.000 kvadratmeter hos 1.950 forbrugere i midtbyen og den nordlige del af Nykøbing.

50% af varmen produceres på værkets naturgasdrevne motorer, som driver hver sin el-generator, der producerer strøm til elnettet. Den varme, som motorerne herved afgiver via kølevand, smøreolie og udstødningsgas, bliver til fjernvarme. (kraftvarme)

I en bil, traktor eller andet køretøj med forbrændingsmotor, blæses overskudsvarmen, ca. 60%, blot væk i køleren og ud gennem udstødningsrøret. Der udnyttes altså kun ca. 40 % af energien. Hos Nykøbing Mors Fjernvarmeværk udnyttes 100% af energien.

Hvis du vil vide mere om Danmarks CO2-udledning og elforbrug, kan du se det på Energinet.dk her. Prøv også at se på siden en dag, hvor der er vindstille og en dag med kraftig vind.  Gør dig evt. nogle tanker om, hvor strømmen og varmen kommer fra, når det er vindstille og overskyet som på en efterårs- eller vinterdag.

Nykøbing Mors Fjernvarmeværks gennemsnitlige CO2-udledning for året 2021 er 160 g/kWh varmeproduktion.

35% af varmen produceres af værkets elkedel.

15% af værkets varmeproduktion leveres af 1.326 solpaneler i et 16.708 kvadratmeter stort solvarmeanlæg på Færøvej.

Varmen transporteres rundt i byen gennem ca. 30 km. hovedledning, som via ca. 16 km. stikledninger forsyner de enkelte forbrugere.

Værket har til den daglige drift tre fastansatte medarbejdere.